petak, 6. studenoga 2009.

SVI SMO OD KRVI I MESA

Naravno i meni se dogodilo! A mislio sam  ja sam zdrav!Trka, zbrka,trči vamo,daj tamo i nema stajanja,samo daj ,jedi usput i to uvijek na brzinu,nemalo puta samo suha hrana,pa kava,pa cigarete ,pa kava ,cigarete.I tako dan za danom,trčanje za zaradom a ono uvijek fali i onda stisne depra .U toj fazi depre nitko i ništa ne valja,čovijek je sam sebi uvjek najpametniji,u sebi se grize šta i kako,a cijelo vrijeme moj mehanizam u tijelu trpi.I desi se! Bol ,takava bol da ne možeš odredit gdje više boli,upitnik u glavi šta je sad,eto i meni se desilo, zaškripio mehanizam.Trka po doktorima,čekanje satima u jednoj pa u drugoj bolnici a u glavi se vrti film,da sam bar ovako,da sam bar onako,ali kasno.Tek onda se čovijek okrene prirodi i traži spas,sve ostalo zaboravlja,posao,novce, aute ,...sve odjednom postaje nebitno,bitno je zdravlje.Tražeći ljekove,recepte  ljekov ,ma svašta ,samo da se ozdravi. Naravno ali shvaćam da i s time u svoj organizam unosim samo kemiju ma kooliko ona pomogla. Pmalo sam se počeo zanumati za ono nešto što što pomaže a ispred nosa mi je bilo cijelo vrijeme. Bezbroj puta sam prolazio livadama svog kraja ne shvaćajući kakvim bogatstvom gazim.
U preporukama za svakojake čajeve nalazio sam imena , dosad beznačajna no sve češće sam počeo istraživati i shvatio kako je to sve ono što poznajem no što vrijedi kada nisam znao iskoristiti.
Za sve svoje tegobe,a one su za sada još uvijek podnošljive i vezane su za probavni sustav počeo sam tražiti pomoć u prirodi i vjerujte pomaže više od bilo kojih lijekova a uz to nadohvat je ruke i ne treba niti recept niti  čekanje kod liječnika.
Zamislite jedna obična biljka koja je u mom kraju iznikla iz kamena rješila me je bola u želucu.- prirodni antibiotik i.... sve najljepše o njoj:
KADULJA

JEZERO VALIĆI SAKRIVENI RAJ


Jezero Valići je u stvari akumulacijsko jezero,jezero na koje rado odlazim kako bi rekli ljudi ,napuniti baterije.Savršeno mjesto gdje caruje mir, i u tom miru i ljepoti jezera uživam.Inače pokraj jezera postoji šetnica koja vodi sve do bivše Tvornice papira,po našu(Hartere),kojom prolaze  mnogi planinari,a i ostali koji vole šetnje prirodom.A postoji i športsko ribolovno društvo ,tako da  njegovi članovi i poribljavaju jezero pastrvama,kojih hvala bogu ne fali.Osim pastrva ima i šarana,i riječni rak. Jezero Valići  do kojeg mi treba pet min ,je kao stvoreno da pobijegnem od svakodnevne rutine,i obveza koji me čekaju.Tako da ću opet sa svojom vijernom prijateljicom Isom (psom),krenuti put jezera,mjesta mira i ljepote.

SOK OD KOPRIVE


 U svim mojim šetnjama cijelo se vrijeme susrećem s inače ,ne baš, omiljenom biljkom  koprivom.Kao dijete ni ja je baš nisam volio ,zamislite zašto???!!!
No sad kada poznajem njezine kvalitete postala mi je jedna od najdražih ljekovitih biljaka.
Ne samo da je koristim  kao pripravak i čaj nego i kao prehrambeni  proizvod. U proljeće kada počinju mladi izdanci(vrhovi) pita od koprive mi postaje omiljeno jelo.
Vrlo ukusno, i brzo pripremljeno jelo!
  A koprivom sam otjerao i puževe(bijele) iz svog vrta.

KAKO ? O tome  u narednim pisanjima....


 KOPRIVA!!!! Da je nema ,možda ovo ne bi niti pisao,ali je ima
          na svakom koraku,u obilju.Ljudi danas spravljaju sokove od  
         bazge i svakakvih plodova,ali nisam još čuo da rade od koprive,čiji
           je sok fenomenalan,pa eto vam recept i pokušajte ga napraviti ,i
     uživajte u okusu soka od koprive,koji je i ujedno i ljek.
                                                                                                                1lit vode
                                                                                                                 1kgšećera
                                                                                                    1limun,1 vanilijin šećer,15vrhova koprive
                                                                                                                                                     
postupak:
U litri vode potopiti 15 vrhova koprive i tako ostaviti da odstoji 24h. Nakon toga procijediti smjesu kroz gazu tako da se i kopriva iscijedi.


U iscijeđenu tecnost staviti 1kg secera, jednu vrećicu vanilinog secera i jedan izrendan limun.
Sve to u narednih 24h povremeno mjesati i nakon toga uliti u ciste boce.
Moze se i pasterizovati.
Kopriva je dobra kod nutritivne anemije, za poboljsanje krvne slike, preciscavanje krvi od toksina, stiti od radioaktivnog zracenja, ubrzava metabolizam, pojacava imunitet i dobra je kod urinarnih infekcija.

PERŠIN


Omiljena biljka koju jedemo svakodnevno,i koja nam pruža  svu svoju ljekovitost.A rabiti je možemo u skoro svakom jelu.Evo popis njegove ljekovitosti.

Za smirenje zivaca, ublazavanje bolova, otklanjanja nadutosti, ciscenja krvi, protiv groznice, bolesti bubrega, upale ociju, vodene bolesti,
oboljenja mokracnih puteva, uboda i ujeda

PERSiN PROTIV SLABIH ŽIVACA

Korjen i list persina se  isjeckaju, pomjesaju sa malinovim sokom i bagremovim medom. Uzimati navecer pred spavanje.

PERSiN PROTIV SECERNE BOLESTI

Vrlo jednostavan recept za ublazavanje ove bolesti je: narezati sitno korjen persuna i isjeckati tek
ubrano lisce pa izmjesati sa salicom jogurta ili kiselog mljeka. Popiti ovo svaku vecer prije spavanja.


PERSUN PROTIV OTECENIH I UPALJENIH OCIJU

U 300 grama vode kuha se 2-3 minuta isitnjeno persunovo lisce, otprilike 2 žlice. Kada se ohladi procjedi se kroz sterilnu krpu ili gazu.
Ovim cajem oci se ispiraju vise puta dnevno a uvecer se stavi oblog duze vrijeme da stoji. Za ovaj oblog se uzme 6 grancica persunovog lisca, pazljivo opere i stavi na oci. Oci se povezu gazom i tek ujutru skloni se oblog, u zamracenoj prostoriji.


PERSIN  KAO DIURETIK

U ovu svrhu koristi se integralna biljka. Koren, lisce i plod - izmesaju se, usitne pa se 5 jusnih zlica kuha 5 minuta u 1/2 litra vode.
Poslije kuhanja treba da odstoji jos 20 minuta a onda se procjedi i pije triput dnevno po cajnu salicu. Caj otklanja zastoj mokrace, samim tim i otecenost nogu,vrecice ispod ociju ,otecenost prstiju ruku.

Astro meni: Koja vam hrana najbolje odgovara prema zodijaku

Možda i ovo niste znali ,da svaki znak ima svoju vrstu hrane i pića koje smije ,a koje ne.

Rakovi bi trebali konzumirati hranu sa žutom ljuskom, jarčevima se preporučaju namirnice bijele boje, a bikovima bobičasto voće. Lavovi i blizanci najviše uživaju u egzotičnim jelima, međutim kako bi izbjegli zdravstvene probleme, preporuča im se puno povrća...Saznajte koju hrani bi vi trebali češće konzumirati!
Ovan
Birajte hranu prema zodijakuBirajte hranu prema zodijakuEuforičnog i agresivnog ovna najbolje će smiriti lagana hrana. Dakle, na vašem jelovniku uvijek bi trebalo biti puno povrća, a jako malo mesa. Alkohol i cigarete bi također trebali izbjegavati. U svakodnevnu prehranu uvrstite kupus, špinat, rotkvice i ciklu.

Bik
Bikovi su inače sportski tipovi, ali unatoč tome uživaju u ispijanju alkohola i velikim količinama hrane. Osobe rođene u znaku bika su sklone debljaju pa im se ne preporučuje masna hrana. Bikovima najviše odgovaraju šljive, kupine, bobičasto voće i grožđe.

Blizanci
Oni su veoma simpatične, mladolike i vitke osobe. Blizanci vole provoditi vrijeme u kuhinji, ali što se tiče jela su veoma izbirljivi. Međutim, ne vole dugo sjediti za stolom. Privlače ih egzotične kuhinje, ali trebali bi jesti puno više patliđana, grožđa, i ostalog voća tamnih boja.

Rak
Rakovi ne mogu odoljeti slatkom, naročito kolačima. Doduše, nisu previše izbirljivi, ali zbog osjetljivog želuca bi trebali izbjegavati tešku hranu. Rakovima se preporučuje povrće i voće sa žutom ljuskom. Dakle, paprike, bundeve, banane i limun trebali bi konzumirati češće.

Lav
Što se tiče hrane, lavovi su jako izbirljivi i zahtjevni. Kao i blizanci, najviše vole egzotična jela. Međutim, kako bi izbjegli zdravstvene probleme, preporuča im se puno povrća, naročito kelj, kupus i špinat.

Djevica
Zbog osjetljivog probavnog sustava djevice ne bi smjele konzumirati velike količine hrane odjednom. Osim toga ne savjetuje im se ispijanje žestokih alkoholnih pića. Uz velike količine povrća i puno tekućine, naročito obične vode, osobe rođene u ovom znaku, će zauvijek ostati vitke i zdrave.

Vaga
Cigareta i alkohola bi se trebali odreći zauvijek. Teška i začinjena hrana se također ne bi trebala pojavljivati na vašem tanjuru. Od ostalih namirnica, osobama rođenim u znaku vage najbolje odgovaraju piletina i teletina. Uz to, preporučaju im se velike količine jabuka, mrkve i dinje.

Škorpion
Škorpioni vole pikantnu hranu, ali u u svemu vole pretjerivati što naravno nije dobro za njihov organizam. Zbog mogućih problema s debelim crijevom, preporučuje im se lagana prehrana. Krumpir, patliđane i paprike trebali bi redovito unositi u organizam.

Strijelac
Oni se često bore s viškom kilograma, a najviše masnih naslaga imaju na području bedara i bokova. Ovaj horoskopski znak uživa u hrani pa se teško i rijetko odlučuju na skidanje viška kilograma dijetama. Želite li ostati vitki i zdravi, jedite puno zelenog povrća i voća.

Jarac
Idealna hrana za ovaj znak su sve namirnice bijele boje, naročito sir, mlijeko i piletina. Povrće i voće koje se preporučuju jarcu su špinat, rotkvice, cikla i crveno grožđe.

Vodenjak
Oni najviše uživaju u vegetarijanskoj hrani. Međutim, zbog nedostatka fizičke energije trebali bi jesti svježe i kuhano povrće i voće, osobito plave boje. Dakle, patlidžan, šljive, grožđe i kupine jedite u što većim količinama.

Ribe
Ribama najbolje odgovara talijanska kuhinja, ali istovremeno su veliki ljubitelji slatkiša i ribe. Od voća, trebali bi jesti puno grožđa, šljiva, jabuke i k

Brži od Armstronga E-Rockit - bicikl koji postiže 80 km/h


Berlinski izumitelj Stefan Gulas izumio je električni bicikl E-Rockit koji se pokreće pedaliranjem pri čemu postiže brzinu od 80 kilometara na sat. Gulas je razvio sistem koji upedeseterostručuje uloženi rad i na taj način omogućava postizanje i održavanje visokih brzina bez puno uloženog truda. Bicikl pri tom ne zagađuje okoliš, a dobar je i za zdravlje vozača. "Ako ne pedalirate bicikl se ne kreće, on je brz, a istovremeno je dobar za zdravlje", tvrdi Gulas koji vjeruje kako bi se sličan sistem mogao primjeniti u kamionima, pa bi vozači mogli provesti aktivnih 12    sati za volanom što bi im znatno unaprijedilo zdravlje.Kako stoje stvari u našoj državi ,svi bi mo mogli danas sutra vozit E-rockit.

IZVRSNI LJEK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA


Čaj od sjemenki lubenice je jedan od najmoćnijih sredstva za čišćenje bubrega!

Da bi pripremili čaj, potrebno Vam je pregršt sjemenki lubenice, koje ste prethodno samljeli ili isjeckali, prelite ih sa kipućom vodom. Pustite da sjemenke odstoje u vodi dok se ne ohladi. Zatim ih ocjedite i odmah popite čaj. Ako je to moguće, uvijek pripremite svježi čaj.

Čaj pijte tri put tjednom, a možete ga piti i više puta na dan.